Friske øjne på København og bæredygtig turisme

For de 75 engagerede deltagere, mentorer og dommere til Copenhagen Sustainability Challenge har weekenden stået i bæredygtighedens tegn. Challengen blev afholdt for allerførste gang og er et samarbejde mellem Københavns Universitet, Københavns Kommune og Actory.

Emnet for denne case challenge var ’Ideas for sustainable tourism’. Et emne der er meget aktuelt, set i lyset af pandemiens effekt på turismen. Covid-19 har sat international turisme på pause og sendt oplevelsesøkonomien ud i en større krise. I krisen ligger der dog også en unik mulighed for at sætte (endnu mere) fokus på det bæredygtige aspekt, når oplevelsesøkonomien skal genstartes.

24 timer gør en forskel

Actory bruger formatet ’case challenge’ for at give studerende fra forskellige universiteter og studieretninger mulighed for at mødes og samarbejde om løsninger til en bæredygtig udvikling – i et kompakt format. Deltagerne blev sat sammen i grupper om fredagen, hvor de også modtog de konkrete casebeskrivelser. 24 timer senere skulle de præsentere deres løsningsforslag for dommerpanelet, som derefter udpegede de bedste idéer. Undervejs fik de hjælp og vejledning af mentorer, der til dagligt arbejder med bæredygtighed og turisme/oplevelser i relevante organisationer.

De forskellige gruppers idéer spændte bredt – fra skattejagt og cykelture til genanvendelige kaffekopper, et bæredygtighedspas og til underholdende togture. Dommerne var glade for, at idéerne var realistiske og tæt på den Københavnske hverdag. Mange af dem vil der arbejdes videre med herfra.

Stor interesse i bæredygtighed

På grund af pandemien blev eventet afholdt online, hvilket i første omgang lagde en dæmper på forventningerne. Men alle bekymringerne blev gjort til skamme, da der viste sig at være en stor interesse for deltagelse selvom det ville foregå via en skærm. Næsten 100 studerende fra forskellige universiteter ansøgte om at være med i Copenhagen Sustainability Challenge, hvoraf de 60 fik en plads.

De studerende kastede sig over de to cases med stort engagement, nysgerrighed, og idérigdom. På trods af at deltagerne sad adskilt og kun interagerede online blev der skabt tværfagligt samarbejde på et højt niveau – og det blev opfattet som levende og inspirerende. Både deltagere, mentorer og dommere gik fra challengen med nye ideer, et udvidet netværk og positive minder.

Som en deltager skriver: “First of all a big thank you and heartiest congratulations for an amazing event. […] As someone who is regular at various case competitions; I can say with full confidence that the ‘Copenhagen Sustainability Challenge’ was amongst the most well organized events I have attended.” Actory sender en stor tak til alle deltagere, mentorer, dommere, samarbejdspartnere, sponsorer og alle andre, der har vist interesse i begivenheden. Vi ser allerede nu frem til næste Actory case challenge.

Skal du være med næste gang? Læs om alle events i Actory på actory.dk

Vil du høre mere om løsningsforslagene? Følg Actory på Facebook.