Laboratorieudstyr

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultetet på Københavns Universitet har igangsat et projekt med det formål at gøre deres laboratorier mere bæredygtige.

En af udfordringerne er laboratorieudstyr såsom vægte, pipetter, centrifuger eller større maskiner. Når det bliver for gammelt eller forældet, udskiftes det med nyt, men der er ingen nuværende strategi for, hvad man skal gøre med det gamle udstyr og det meste ender derfor i en container, selvom det potentielt kan genanvendes, genbruges eller alternativt doneres.

Du har mulighed for at komme med ideer til, hvordan Københavns Universitets laboratorier kan blive mere bæredygtige, når du vælger at arbejde med udfordringen:

Hvad kan man gøre med gammelt laboratorieudstyr, så det bliver en ressource frem for affald?

Inspiration til at løse sagen:

Undersøg mulighederne for at genanvende, genbruge eller donere udstyret, så det ikke ender som affald. Overvej, hvad de mulige løsninger vil kræve af personalet på fakultetet, og hvordan de vil kunne implementere løsningen i hverdagen.

I løbet af programmet mødes du to gange med Nikoline Borgermann fra Københavns Universitet, det vil også være muligt at besøge et laboratorium og se, hvilket udstyr der oftest ender som affald.

Er du interesseret i at høre mere om projektet kontakte Actory på info@actory.dk

actory sustainable action in progress step one