Rodebutikken

Projektet handler om at genbruge i stedet for at smide ud. Formålet med projektet er at skabe et rum på campus, hvor studerende kan give hvad de har – tage hvad de kan bruge.

Om ideen

“Rodebutikken” bliver Center for Sundhed og Samfunds helt egen frivillig-drevne byttestation med genbrug i fokus. 

I Rodebutikken kan studerende aflevere ting, de ikke længere bruger, og måske finde noget, de selv kan få glæde af. Det kunne blandt andet være studiebøger, tøj eller køkkengrej. Rodebutikken kan  på den måde gøre det nemt for studerende at genbruge i hverdagen.  

Bæredygtighed og fællesskab

Genbrug er den mest bæredygtige forbrugsform, som ikke kræver tilførsel af nye ressourcer, men i stedet giver  nyt liv til gamle ting, som er for gode til at blive smidt ud og kan bruges igen. 

Udover at give studerende en praktisk genbrugsløsning på campus, bliver Rodebutikken også et socialt rum, hvor studerende kan møde deres medstuderende over en kop kaffe og lære om bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Kom forbi til Green Friday

Fredag d. 26. november kl. 10 lanceres Rodebutikken som en pop-up byttestation i ‘Kommunen’, før den rykker ind i et permanent lokale på campus. Vi har valgt netop denne dato for at tale ind i bevægelsen ’Green Friday’ som modspil til Black Friday.

Der vil være mulighed for at få en forsmag  på at aflevere og afhente ting til og fra byttestationen, at stille spørgsmål og at melde sig som  frivillig. Vi byder desuden på lækre snacks.

Pop-up byttestationen vil også være åben mandag 29.  november til og med onsdag d. 1. december fra kl. 10-15.

Lyder det som et projekt for dig? Vil du høre mere, så kontakt os her:

Halfdan Harold Wulff Ekins, pgt191@alumni.ku.dk

Klara Rosa Høeg Salamon, wct185@alumni.ku.dk

Følg projektet på IG: @rodebutikken_css

actory sustainable action in progress step one