Optimering af ølproduktion
Hvis du er interesseret i at arbejde med dette emne, bedes du kontakte os på info@actory.dk.
Hvad handler emnet om?
En bæredygtig løsning til at begrænse brugen af opvarmet vand i et mikrobryggeri
Brygning af øl kræver nogle ressourcer, som ikke alle bruges bagefter. Under processen med at nedkøle øllen inden den går i gæringen, bruges der meget koldt vand. Denne proces er vigtig, fordi den begrænser spredning af bakterier i øllen. Vandet tilføres koldt ind i kølesystemet, og kommer ud som varmt vand. På ‘Bicycle Brewery’ går dette vand desværre spildt.
I et bæredygtigt perspektiv ville det være godt at finde måder hvorpå man kan genbruge dette varme vand inden for bryggeriprocessen. Andre anvendelsesmuligheder er ligeledes interessante. Målet med denne udfordring er at foreslå en bæredygtig løsning til dette problem – med hensyntagen til den begrænsede mængde plads i mikrobryggeriets lokaler.
Hvad er motivationen til emnet?
Dette emne vil samle viden om kemi, ølbrygning og procesoptimering. Samtidig vil man som del af projektgruppen lære mere om markedsestimering, projektplanlægning og oprettelsen af forretningsplaner. I denne udfordring vil man arbejde sammen med firmaet “Bicycle Brewing”, så man kan forvente direkte indsigt og feedback fra dem.
Hvordan relaterer forslaget sig til bæredygtighedsudfordringerne?
Vand bør ikke spildes. Der er masser af anvendelsesmuligheder der kan begrænse dette spild ved at integrere vandet i et andet system til valorisering. (f.eks. hvis det er varmt vand, kan det bruges til opvarmning af et system). Udfordringen vil være at skabe en mere bæredygtig adfærd i ølfremstillingsprocessen med hensyn til dets vandforbrug.
Er forslaget beregnet til at involvere en tredjepart?
På denne udfordring kan du arbejde med mikrobryggeriet “Bicycle Brewing”
Materiale, du kan bruge til inspiration
Water Environment Federation om genanvendelse af vand
Brewers Association Water and Wastewater: Treatment/Volume Reduction Manual