Yes we canteen

Kan vi gøre kantinemad mere bæredygtig uden at begrænse valgfriheden? Yes we canteen! Dette projekt handler om at ændre madadfærd i buffetkantiner gennem en kombination af øget bevidsthed og økonomisk incitament.

Ideen

Fødevarer udgør en stor del af den samlede CO2-udledning. Ved at vælge, hvad vi spiser, kan vi reducere meget af vores individuelle klimafodaftryk. Men i universitetets kantiner på KU fremmer det nuværende prissystem ikke miljøvenlige måltider. I stedet for at belønne bæredygtighed, ender kulstoffattige valg med at betale for fødevarer med højt kulstofafkast.

Det vil Yes we canteen-projektet ændre på.

Vi har udviklet et nyt prissystem, der motiverer og belønner kunderne for at vælge grønt uden at tage valgmulighederne væk. Vores plan kombinerer CO2-prissætning med kunders stigende bevidsthed om fødevarers klimapåvirkning – med det formål at reducere kulstofemissioner gennem et varigt skift i fødevareforbrugsmønstre i kantiner. For at sikre, at planen er brugbar, har vi fokuseret på enkelhed og rentabilitet for både kunder og kantinevirksomheden, hvilket gør bæredygtig drift lettere for enhver kantine.

Hvorfor være med?

Den bedste del af projektet ligger forude! Nu er det tid til at implementere vores idé sammen med KU-kantinen, og til det har vi brug for dig. Som medlem af Yes we canteen bliver du involveret i den første virkelige test. Du vil også kunne samle og analysere data fra pilotundersøgelsen, og se frugterne af alt vores arbejde.

Hvem leder vi efter?

Er du interesseret i at drive lokale forandringer og klar til at tage medansvar i et frivilligstyret klimaprojekt? Vi søger holdspillere indenfor følgende områder:

  • Projektledelse
  • Kommunikation med kantine og interessenter
  • Design og implementering af undersøgelser
  • Dataanalyse
  • Kodning og optimering
  • Marketing og PR
  • Videnskabskommunikation

Har du fundet noget på listen? Vi vil meget gerne tale med dig!

Om os
Vi er Erik, Pihla, Ognjen, og Reyk, tidligere kandidatstuderende på KU, der afsluttede studierne 2021/2022. For at høre mere om projektet kontakt os på yeswecanteen@posteo.net eller tag et kig på  vores plan her.

actory-sustainable-action-in-progress-step-one