Campus Freecycle Station

Freecycling handler om at genbruge i stedet for at smide ud. Formålet med projektet er at skabe et rum på campus, hvor studerende kan ”Give hvad de har – tage hvad de kan bruge.”

Om ideen

Ideen til projektet kommer fra den situation internationale og udvekslingsstuderende tit havner i når de ankommer og har brug for pander, gryder og andre dagligdagsting og så skal af med det igen når de skal hjem. Nogle af tingene kan sælges, men ofte bliver brugbare ting smidt ud fordi det er er nemmere og man er under tidspres.

Med en Freecycle Station på campus har alle studerende en nem og praktisk måde at komme af med deres uønskede ting og måske finde noget som de selv kan bruge helt gratis. Eksempler på ting i Freecycle Stationen kunne være bøger, køkkenudstyr, tøj, brætspil osv.

Bidrager til bæredygtighed

Genbrug er den mest bæredygtige cyklus i den cirkulære økonomi, da det ikke kræver tilførsel af nye materialer. Man forlænger bare tingenes levetid i stedet for at købe nyt.

En Freecycle Station på campus vil ikke kun fungere som et sted hvor man bytter ting, men også et sted hvor man kan lære om bæredygtighed og møde nye mennesker.

Der er brug for dig

Lyder det som et projekt for dig? Vil du høre mere, så kontakt Actory på info@actory.dk

actory sustainable action in progress step one